mobiel bellenmobiel mailen

ZES generaties in het schildersvak

Historie

Eerste generatie

1810: Joannes Jans schrijft zich in bij het bevolkingsregister en neemt de achternaam Potberg aan. In de tijd van Napoleon moest iedereen een achternaam registreren. Hij wordt zo genoemd omdat hij de man bij ‘de berg (verf)potten’ is. Joannes heeft meerdere ambachten, schilderen is er één van. Later helpt zoon Gerhardus zijn vader als huis- en rijtuigschilder.

Tweede generatie

1837: Gerhardus laat zich officieel registreren als schilder. In 1876 – hij heeft dan al drie volwassen kinderen – neemt hij de 11-jarige weesjongen Hein Kranendonk aan als zijn zoon. Hein leert schilderen zoals Gerhardus en stiefbroer Johannus. Samen runnen ze schildersbedrijf Potberg met een of twee knechten. Na de dood van Gerhardus in 1885 neemt Johannes de zaak over. Johannes heeft geen kinderen en Hein blijft bij Johannes wonen.

Derde generatie

1900: Hein erft de schilderszaak van zijn stiefbroer Johannes. De naam wordt aangepast en het bedrijf heet voortaan: ‘Schildersbedrijf J. Potberg - H. Kranendonk’. Vanaf 1917 gaat zijn zoon Michiel ook in de zaak.

 

Vierde generatie

1933: Michiel, de zoon van Hein, neemt het schildersbedrijf over. De naam van het bedrijf wordt met één lettertje veranderd: ‘Schildersbedrijf J. Potberg - M. Kranendonk’. Zijn vrouw Jantien start een winkel met verf, behang en drogisterij-artikelen. In 1961 worden zoons Hein en Johan medefirmant van schildersbedrijf Potberg-Kranendonk. In 1970 komt hun broer Gerard ook in het bedrijf. In 1971 begint Gerard een filiaal in Noordwolde.

Vijfde generatie

1976: Gerard gaat zelfstandig verder in Noordwolde. Zijn vrouw Joke begint een verf- en behangzaak. In 1978 verhuist het bedrijf naar de Bovenstreek en de winkel wordt uitgebreid met doe-het-zelfartikelen. Het schildersbedrijf vestigt zich in 1989 aan de Industriestraat in Noordwolde. Na de verkoop van de winkel in 1999 ontwikkelt Kranendonk Schilders zich tot een landelijk opererend bedrijf, met expertise in het schilderen van historische panden. In 2004 treedt zoon Michiel in dienst als projectleider.

Zesde generatie

2007: Michiel neemt de zaak van zijn vader Gerard over. De focus wordt verplaatst naar onderhoud en een breder dienstenpakket, waaronder compleet vastgoedonderhoud. Dat is ook de aanleiding voor de samenvoeging van Kranendonk Schilders en Kranendonk Glas tot Kranendonk Vastgoedonderhoud in 2016.

Aangenaam

Wie zijn we?

item1

Familiebedrijf

• modern georganiseerd, gezond familiebedrijf
• bestaat sinds 1810
• vanaf 2007 geleid door de zesde generatie van de familie Kranendonk

schilderwerk, beglazing, bouwkundig onderhoud

Wat doen we?

Vastgoedonderhoud

Wij verzorgen het complete onderhoud aan vastgoed. Met eigen vakmensen voor schilderwerk, beglazing en geveltimmerwerk. We ontzorgen woningcorporaties, onderwijs-, zorg- en overheidsinstellingen en bedrijven hierin op de lange termijn.

 

Voor installatiewerk, gevelrenovatie en dakwerk werken we samen met vaste partners. Daarbij houden we proces en planning in eigen regie.

 

 

Vastgoedeigenaren, groot en klein

Voor wie?

HometeamOpenbaar onderwijs aan de AmstelWoonscanSyplonTrajectum logoOnderwijs bureau MeppelComprix logoWoningstichting Weststellingwerf logowoonconceptaccoladeactiumnijesteewoon frieslandmercatuswetland
bouwbedrijf broekmancarnegie stichting vredespaleisde weerdhotel des indesmvgmopenbaar belangpolakpsb wonenggz frieslanddynhusweststellingwerfwoonborg

dit vinden wij belangrijk

waar staan we voor?

‘Ambachtelijke kwaliteit, modern georganiseerd’ is ons motto. We investeren continue in de ontwikkeling van medewerkers, processen en materieel.
Naast de AF-erkenning en het VCA**-certificaat zijn we sinds 2013 in bezit van het VGO-keur.

 

Duidelijkheid & respect

  • we zijn duidelijk, open en transparant in alles wat we doen

  • zowel richting opdrachtgevers als richting medewerkers, leveranciers en ketenpartners

  • bij ons geen verrassingen achteraf

 

MVO

  • ons bedrijfspand is volledig klimaatneutraal
  • we investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers
  • het wagenpark is grotendeels CO2-neutraal

 

Continuïteit

  • als familiebedrijf zijn we gericht op de lange termijn
  • langetermijnrelaties met zowel opdrachtgevers als bewoners/gebruikers en leveranciers
  • we willen dat onze mensen gezond en fit blijven werken tot hun pensioen

 

Contact

Industriestraat 21
Postbus 73
8390 AB Noordwolde

tel: 0561 - 431 400

Bekijk ons ook op

facebooklinkedin

vgo keurvca